ZAŠTO PAS VOLI DA SPAVA NA KREVETU?

Sigurno ste se nekada zapitali zašto vaš ljubimac obožava da se opruži na vašem velikom krevetu, jer ova misterija muči mnoge vlasnike pasa.

Postoji nekoliko razloga za to, a mi smo ih izdvojili u nastavku

Usamljeni su – psi, kao i ljudi mogu postati usamljeni i poželeti društvo u vidu svoje omiljene osobe tj vas. Oni ne vole da spavaju sami i kada ih jednom pustite u krevet, želeće tamo da uđu svake noći. Često će cvileti i biti uznemireni ukoliko pokušate da im kažete da idu da spavaju u svom psećem krevetiću.

Psi se ponekad mogu prehladiti – krevet za psa obično ne nudi dodatni nivo zaštite, već pruža samo toplotu njihovog sopstvenog tela. Zbog toga, našim ljubimcima veliki i udoban ljudski krevet sa velikim jorganom deluje mnogo udobnije i toplije. Zašto spavati sam, kada mogu grejati svoje telo uz telo svog vlasnika, makar priljubivši se uz vlasnikova stopala.

Veliki krevet dobro miriše – mnoge mirisne sveće imaju miris sveže opranih čaršava i posteljine sa dobrim razlogom, to je neverovatan miris koji prija čulima. Taj miris je jedan od razloga zašto vlasnici svojim ljubimcima kupuju krevetić, ali to je ujedno i razlog zašto ljubimca privlači spavanje u krevetu vlasnika.

Vole da se protežu – kreveti za pse su u većini slučajeva dizajnirani sa kružnim ivicama, što se mnogim ljubimcima ne dopada. Ukoliko vaš ljubimac izbegava da spava u kružnom krevetiću nemojte očekivati da će se u nekom trenutku predomisliti. Krevet namenjen ljudima, poseduje mnogo više prostora pravougaonog oblika što pogoduje psima koji vole da protežu svoje šape, ovo pogotovo važi za krupne rase.

Izvor: informer.rs