Kako održati mačku aktivnom i srećnom

Održavanje mačke aktivnom i srećnom ključno je za njenu celokupnu dobrobit i zdravlje. Mačke, koje su po prirodi lovci, imaju prirodne instinkte koje treba podsticati kroz raznolike igre i aktivnosti. Vlasnici mogu unaprediti kvalitet života svojih mačaka pravilnim pristupom igri.

piše: petmagazine.rs

Raznovrsne igračke su neophodne da bi mačke ostale mentalno i fizički zdrave. Mačke su često zainteresovane za igračke koje oponašaju plen, poput perja na štapu ili male loptice koje se kreću brzo po podu. Interaktivne igračke, kao što su „pametne igračke“ koje oslobađaju poslastice, podstiču mačku da koristi svoje prirodne instinkte lovca.

Osim toga, pružanje prostora za penjanje i istraživanje može održati mačku fizički aktivnom. Postavljanje drvenih polica ili kupovina mačijeg drveta (grebalice) omogućava mački da zadovolji svoju potrebu za penjanjem i posmatranjem okoline iz više perspektive.

Mačji lovni instinkti: Održavanje prirodnih potreba kroz igru i aktivnosti

 

Redovna igra ne samo da pruža fizičku stimulaciju već jača i vezu između vlasnika i mačke. Vlasnici treba da posvete vreme svakodnevnim sesijama igre, kako bi održali mačku srećnom, zdravom i zadovoljnom, istovremeno sprečavajući dosadu i potencijalne probleme povezane sa životnim stilom mačaka.