Ukusni domaći obrok za psa

Priprema zdravog i ukusnog obroka koji smo ovog puta odabrali za vaše mezimce ne traje više od sat vremena, a ćuretina je odlična namirnica jer je niskokalorična i lako se vari.

Piše: petmagazin

Odličan je izbor za one pse koji su
alergični na piletinu, jagnjetinu ili govedinu. Ovaj recept je i
hipoalergijski, jer ne sadrži pšenicu, a uključuje sočivo i ovas koji su uvek
dobar izbor za pse. Naravno, ima i pasa koji ove namirnice teško vare, pa mogu
izazvati nadutost i gasove.

HRSKAVA POSLASTICA S ĆURETINOM

Namirnice: 200 grama
smeđeg pirinča, 100 grama sočiva, 5 čaša vode, 3 oljuštene šargarepe (200
grama), 1 srednji oljušten slatki krompir (batat), 1 oljuštena jabuka, 100
grama isitnjenog ovsa, četvrtina kašike sitno sečenog peršuna, dve grančice
svežeg ruzmarina, 500 grama ćuretine, 50 mililitara maslinovog ulja.

Priprema: Stavite
pirinač i sočivo u šerpu i prelijte vodom. Kad voda proključa, smanjite
temperaturu i kuvajte oko 20 minuta. Potom u šerpu ubacite iseckane šargarepu,
slatki krompir i jabuku. Dodajte potom ovas, ruzmarin i peršun, pa lagano
mešajte i kuvajte još dvadesetak minuta. Dodajte još vode ako je smesa pregusta.

Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se
namirnice krčkaju u šerpi, pripremite ćuretinu u tiganju. Okrećite je s vremena
na vreme da se ne zalepi jer ima veoma malo masti. Pecite je desetak minuta. U
blender stavite polovinu smese iz šerpe i polovinu ćuretine, dodajte polovinu
maslinovog ulja (25 ml) i miksujte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Premažite papir za pečenje uljem i smesu
iz blendera razmažite po površini, debljina bi trebalo da je oko 5 milimetara.
Ponovite postupak s preostalom smesom i mesom. Oba stavite u rernu i pecite oko
45 minuta. Ukoliko smesa nije suva i hrskava, dopecite je u rerni još nekoliko
minuta.

Trebalo bi da dobijete dva velika hrskava “kolača“ koje ćete iseći u rombove i tokom deset dana ih možete držati u frižideru i davati svom psu. Sigurno će uživati.