Otrov bačen oko zgrada u Beogradu usmrtio pse: Kako da zaštitimo svoje ljubimce?

Kako možemo da zaštitimo svoje ljubimce i koliko su slučajevi trovanja pasa česti u prestonisi, to je proveravala Jelena Vučetić, reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“.

O tome koliko su česti ovi slučajevi govori i jedna instagram stranica upravo o trovanju pasa, koja do sada ima preko 200 objava i na njoj se na dnevnom nivou objavljaju postovi sa informacijama gde se bacaju otrovi i tako se skreće pažnja svim vlasnicima pasa da budu obazrivi kada šetaju svoje ljubimce.

Više o ovoj temi za „Probudi se“ govorila je Nina Stojaković, odbornica „Pokreta slobodnih građana“ u Skupštini grada Beograda, koja se bavi zaštitom životinja.

– Mislim da ne poznajemo osobu koja ima psa a da se nekad nije susrela sa nekim bačenim otrovom na ulici. Ta instagram stranica zaista super dođe nama koji imamo pse da bismo se informisali gde je otrov bačen, ali naravno to nije rešenje. U današnje vreme je jako teško prepoznati otrov jer postoje različite vrste, on nekada bude roze pa nam upada u oči ali nekada budeo i beo pa možete pomisliti da se možda neka kreda razbila. Imali smo situacije gde ljudi bacaju i sonu kiselinu, tako da se za sada oslanjamo na takve instagram stranice i objave na društvenim mrežama – kaže Stojaković.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

#related-news_0

BONUS VIDEO Horor u Novom Bečeju: Bojnim otrovom otrovali psa i mačke koji su bili u kontaktu sa decom

Izvor: Nova S