5 stvari koje psi vole

Postoje neke stvari koje psi ne vole, poput grubih ljudi, zanemarivanja i slično. Međutim, u ovom tekstu vam pokazujemo šta to psi zapravo vole. Lista je zasigurno mnogo duža od ove, ali evo nekih stvari u kojima psi apsolutno uživaju, piše Djole dog.

Druženje sa vlasnicima – Psi su vrlo društvene životinje i vole da provode vreme sa vlasnicima. Druženje sa psom može pomoći u jačanju veze između vlasnika i psa, ali i smanjiti stres kod oboje.

Fizička aktivnost – Psi su aktivne životinje koje vole da trče, igraju se i istražuju svoju okolinu. Fizička aktivnost poput šetnje, trčanja ili igranja s lopticom može pomoći u održavanju zdravog života psa i jačanju njihove vezu s vlasnikom.

Hranjenje – Psi vole hranu i obroke. Dobra i uravnotežena ishrana može pomoći u održavanju zdravog života i smanjivanju zdravstvenih problema kod pasa.

Istraživanje – Psi vole da istražuju svoju okolinu, otkrivaju nove mirise i igračke. Prilika za istraživanje i igru može pomoći u razvoju psihološkog zdravlja psa i jačanju njihove vezu s vlasnikom.

Masaža i četkanje – Psi vole masažu i četkanje, jer im pomaže u održavanju zdravog krzna i kože. Osim toga, to može biti vrlo opuštajuće za psa i pomoći mu u smanjenju stresa i anksioznosti.