Priča o “najpoznatijoj hrvatskoj mački” dobila srećan kraj

Ljubimica Anastazija, koja je prozvana “najpoznatijom mačkom u Hrvatskoj”, dobila je svoj novi dom. To je ujedno i srećan završetak ne tako lepe priče koja je trajala već mesecima.

Izvor: Klix.ba

Anastazija je 17-godišnja četveronožna ljubimica koja je niz godina bila stanovnica Kneževog dvora u Dubrovniku. Iako je već postala simbol ovog mesta, nakon toliko vremena nadležni su odlučili da njoj više nije mesto ovde.

Objasnili su kako se njeno leglo “ne uklapa” u okolinu objekta i gradske jezgre, te su ga uklonili. To je izazvalo veliko protivljenje građana, a kasnije i cele hrvatske javnosti. Međutim, nakon par meseci agonije, priča je dobila srećan završetak, a poznato je kako Anastazija neće dočekati hladne zimske dane na otvorenom.

– Anastazija se preselila iz Kneževog dvora u zasluženi starački dom kod njene dubrovačke veterinarke koja je i dosad nadgledala i brinula za Anastazijino zdravlje. Pod budnim veterinarskim okom, u njenom domu, ona će imati najbolju moguću zdravstvenu negu i de luxe uslove za poživeti onoliko koliko joj Bog da, piše na stranici na Facebooku napravljenoj u čast ove mace.