Neobični kućni ljubimci slavnih: Egzotika u domovima!

Mnogi od nas, kada čuju reč kućni ljubimac, odmah ga povezuju sa slatkim mačkama ili vernim psima. Ali neki ljudi imaju svoj stav o tome kako bi njihova omiljena životinja trebalo da izgleda.

To se posebno odnosi na slavne ličnosti koje su ekstravagantne ne samo po svom izgledu, već i po izboru kućnih ljubimaca.

Svi znamo da zvezde imaju svoj skup ekscentričnosti kada je reč o modnim izborima ili drugim navikama, ali dizajnerski psi i kučići s čudnim i ludim imenima izgledaju kao prošla sezona.

Najnoviji trend među slavnima je skupljanje najređih i najneobičnijih kućnih ljubimaca koje možete pronaći na planeti.

U nastavku je lista nekih najbizarnijih i najčudnijih kućnih ljubimaca slavnih koja će vas nagnati da se zapitate koliko daleko ove zvezde mogu da idu u pokazivanju svoje lude strane

1. Riz Viterspun i njeni magarci Honki i Tonki

Nove dodatke u sve većoj životinjskoj porodici ove izvanredne glumice čine par minijaturnih magaraca koji su nazvani Honki i Tonki. Prema Viterspunovoj, ovi magarci su navodno „slatki i pitomi“.

Nažalost, čini se da njene komšije nisu delile isto mišljenje. Besni zbog stalne buke koju su magarci stvarali, komšije su poslale pismo žalbe.

Osim magaraca, glumica takođe ima dvadeset kokoši, tri koze, dve svinje i jednog ponija koji se čine da uživaju družeći se s magarcima.

Izvor: Freepik/wirestock

2. Rupert Grint i njegove minijaturne svinje

Čini se da svinje vladaju listom čudnih ljubimaca. Najnovija pomama u gradu su takozvane „teacup“ svinje. Od trendi slavnih osoba do gotovo svih koji mogu sebi da priuštite ove hiljadu dolara vredne egzotične ljubimce, svi traže ove minijaturne prasiće.

Rupert Grint, crvenokosa zvezda filma Hari Poter, ima dve ovakve minijaturne svinje. Ove male svinje potpuno su veličine šoljice kada se rode, teže oko devet do 10 kilograma.

Međutim, kao što je Hogvortska slavna ličnost mogla da sazna, ove svinje kada u potpunosti odrastu porastu i dostignu težinu od 90 do 150 kilograma.

Osim Rupert Grinta, Dejvid Bekam i ekscentrična Paris Hilton takođe imaju mini svinje.

Izvor: Freepik/byrdyak

3. Leonardo Dikaprio i njegova Sulkata kornjača

Kod Leonarda Dikaprija, sporo i postojano zaista pobeđuje u trci. Kada je prisustvovao Konferenciji i sajmu uzgajivača reptila Severne Amerike 2010. godine, ovaj glumac je kući odneo dugogodišnjeg saputnika – 17 kilograma tešku afričku Sulkata kornjaču.

Ova kornjača stara deset godina ga je koštala oko 400 dolara. Prema izveštajima, kada naraste, težiće oko 90 kilograma i živeti preko osamdeset godina.

Izvor: Freepik/wirestock

4. Nikolas Kejdž i njegova hobotnica

Svi znamo za finansijske probleme Nikolas Kejdž. Međutim, ne samo da su krivi pedeset automobila, privatni avion, dva ostrva i dvorac. Glumac je navodno platio neverovatnih 276.000 dolara za kupovinu hobotnice koju je nazvao „Cool“ i dve kraljevske kobre, Mobija i Šibi.

Navodno je hobotnica kupljena kako bi mu pomogla da postane bolji glumac (pitamo se kako bi mu antisocijalna i otrovna hobotnica u tome mogla pomoći?).

Loša vest: morao je da odustane od svih svojih ljubimaca nakon što su komšije poludele zbog opasnih kobri, a hobotničine lekcije glume verovatno nisu uspele.

Izvor: YouTube/Luxness

5. Kristen Stjuart i njen vučji pas Džek

Pa, kako već svi znamo, mala Crvenkapa pada na vuka. Iako se njen lik u filmu „Sumrak“ možda pridružio vampirima, Kristen Stjuart je u stvarnom životu zapravo prilično prijateljski raspoložena prema vukovima.

Ili, barem, njena mama jeste. Ona poseduje hibrid vuka i psa po imenu Džek, koji, prema njoj, „izgleda zastrašujuće, ali je zapravo prilično sladak.“

6. Kinkajou Paris Hilton Bejbi Lav

Kada pomislite na Paris Hilton, zamislite nju sa malim, čudno odevenim psima u torbi. Međutim, u jednom trenutku, ova ekscentrična zvezda je posedovala ugroženog kinkajua (medvedića medenjaka) koji živi u drveću i nazvala ga „Baby Luv“.

Pretpostavljamo da se Bejbi Lav toliko uznemirio zbog svog ludačkog imena da je zagrizao ruke ove društvene dame. Rezultat: Životinja je brže nego njene dizajnerske torbe, kojima je prošla sezona, nestao iz njenog života.

7. Džastin Biber i njegov kapucin „Mali“

Kanadska pop zvezda i tinejdžerski idol Džastin Biber, sa svojim brojnim sumnjivim vezama i glupim tvitovima na Tviteru, možda nije najpametniji momak. Međutim, jedna od najčudnijih stvari koju je uradio bilo je da je na turneju u Nemačkoj poveo ilegalnog kućnog ljubimca, kapucina.

ODži Mali, kako je nazvao kapucina, bio je poklon od prijatelja Džamala „Mali Mol“ Rašida za Džastinov 19. rođendan.

Iako je zvezda bila uzbuđena što ima malo stvorenje, verovatno nije osetila potrebu da popuni papire kako bi ga legalizovala. Rezultat: Nemačke vlasti su zaplenile ljubimca, a sada zvezda ne želi da vrati majmuna i umesto toga traži sigurno utočište za njega.

Izvor: Freepik/wirestock

Čudni ljubimci slavnih: Izazovi i kratke veze

Osim ove liste, neke od najčudnijih životinja mogu se videti u dvorcu Hjua Hefnera, koji nije samo dom brojnim „zečicama“, već je i zbirka najneobičnijih kućnih ljubimaca, koja uključuje flamingose, paune, tigrove, pauk majmune, tamarine i veveričaste majmune.

Bilo je mnogo rasprava o tome koliko je sigurno ili izvodljivo imati egzotične ljubimce. Međutim, za ove slavne osobe, ti argumenti zapravo nisu važni. Čudni ljubimci slavnih su se uselili u domove i srca njihovih vlasnika i za neke od njih će tu verovatno i ostati.

Iako je za neke, poput Nikolasa Kejdža i Džastina Bibera, sticanje ovih ljubimaca izgledalo prilično jednostavno, briga i odgovornost potrebni za držanje ovih egzotičnih životinja kao kućnih ljubimaca mogu biti pravi izazov.

To, naravno, dovodi do kratkotrajnih veza, po čemu su zvezde inače i poznate.

(Napomena: Fotografije nisu stvarnih kućnih ljubimaca i koriste se isključivo u ilustrativne svrhe.)

)