Alternativna medicina za kućne ljubimce – za ili protiv

Bilje može pomoći da vaš ljubimac bude zdrav i može se koristiti kao alternativni tretman za neke bolesti, baš kao kod ljudi. Vlasnici kućnih ljubimaca okreću se holističkim režimima za ljubimce za opšte zdravlje jer su efikasni i bezbedni za upotrebu.

Izvor: MagazinNovosti

Aloja

Aloja je dobra opcija za kućne ljubimce koji imaju posekotine ili ogrebotine. Koristite svežu aloju ako je moguće. Jednostavno umasirajte u zahvaćeno područje. Ima dejstvo hlađenja i pomoći će da se područje održi vlažnim tako da može brzo da zaraste.

Pčelinji polen

Iako ne spada u bilje, dolazi iz njih. Pčelinji polen je odličan izvor hranljivih materija za kućne ljubimce. Sadrži skoro 40 procenata proteina i dobar je izvor vitamina A, C, D, E i B kompleksa. U stanju je da održi kardiovaskularni sistem zdravim i pomaže u jačanju respiratornog sistema.

Pivski kvasac

Pivski kvasac je odlično rešenje za kućne ljubimce koji se bore sa buvama. Buve i njihovi ujedi izazivaju alergijsku reakciju kod kućnih ljubimaca. Koristite jednu kašičicu ili jednu tabletu dnevno. Ovo smanjuje svrab i sprečava infestaciju buvama.

Vodite računa da na vreme otrkijete da li je vaš pas alergičan na bilje i na polen, što će se vrlo brzo manifestovati već u mladosti. Ukoliko je to slučaj, koristite tradicionalne lekove za vašeg psa ili one koje vam prepiše veterinar. Ukoliko vam je pas sasvim zdrav i otporan na alergije, ovo alternativno lečenje biće mnogo bolje i zdravije za vašeg psa.