Šta izbor ljubimca govori o vašem karakteru?

Prema dosadašnjim istraživanjima osobe koje imaju kućne ljubimce, karakterno se razlikuju.

Opšte je mišljenje da su vlasnici pasa opušteniji i otvoreniji, a vlasnici mačaka sasvim drugačiji jer se te životinje smatraju hladnim i proračunatim. Međutim, šta je istina?

Vlasnici pasa

Osobe koje imaju pse smatraju se konzervativnijima od osoba koje imaju mačke, ali s druge strane su ekstrovertniji. Otvoreniji su i više vole konkretno da iskoriste dan umesto da filozofiraju oko malih stvari i plaču “nad prolivenim mlekom”. Vlasnici pasa pre će prihvatiti nove tehnologije od ostalih vlasnika ljubimaca. Samopouzdani su, uporni, proaktivni, energični i otvoreni.

Vlasnici mačaka

Smatraju se liberalnijima, ali i neurotičnijim od vlasnika pasa i uživaju u sarkazmu i igrama rečima. Lakše će podneti više stresa i introvertniji su u odnosu na vlasnike pasa. Vole da provode vreme sami i tako rade na projektima umesto u timu. Za prihvatanje novih tehnologija treba im vremena. Vlasnici mačaka češće imaju bolje rezultate na testovima inteligencije.

Vlasnici ribica

Ljudi koji se odluče za ribe kao kućne ljubimce, zadovoljni su individualci, smireniji i emotivno stabilniji od ostalih vlasnika kućnih ljubimaca.

Vlasnici morskih prasića, hrčaka…

Osobe koje kod kuće imaju morsko prase i slične glodare, uglavnom su introvertne i pod većim su stresom nego što to vole da pokaži.

Vlasnici kornjača

Racionalni, veliki radnici, odgovorni i orijentisani na ciljeve – samo su neki od epiteta kojima se mogu opisati vlasnici kornjača.

Vlasnici konja

Vlasnici konja su odlučniji i aktivniji od ostalih vlasnika životinja, tople su i brižne osobe. Ako imate mužjaka konja, skloniji ste agresiji i dominaciji u društvu, a ako imate ženku, opušteniji ste.

Vlasnici ptica

Osobe koje imaju ptice smatraju se vrlo brižnim i pristojnim, piše Times of India.